ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Μόλις ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση διαμερίσματος 70τ.μ. στη περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Ο σχεδιασμός αποσκοπούσε στη δημιουργία ενός ευέλικτου διαμερίσματος με η πρόβλεψη για μελλοντικό 2ο υπνοδωμάτιο, χωρίς όμως να χάνει το καθιστικό τον ενιαίο χαρακτήρα του.

Τοποθετήθηκε νέο δρύινο πάτωμα που αποτέλεσε τη ζεστή βάση του διαμερίσματος. Οι τοίχοι και οι επενδύσεις στο καθιστικό κινήθηκαν σε λευκούς χρωματισμούς, με τα νέα κουφώματα και πόρτα ασφαλείας σε γκρί αποχρώσεις να δίνουν στοιχεία έντασης στο χώρο.

Κύριο ρόλο στην ανακαίνιση αυτή έπαιξε ο σχεδιασμός του φωτισμού. Δημιουργήθηκαν οροφές με κρυφoύς φωτισμούς και μαύρες εσοχές, που περιείχαν συνδυασμό γραμμικών φωτιστικών και σποτ, τοποθετήτηκαν εξωτερικά σπότ στο διάδρομο, ράγα για κατευθυνόμενο φωτισμό στη κουζίνα και τέλος απλίκες για απαλό φωτισμό. Η ποικιλία των φωτιστικών σωμάτων συνθέτει διαφορετικά «σενάρια» φωτισμού ανάλογα τη χρήση του κάθε χώρου και τη διάθεση του ιδιοκτήτη.

Στο χώρο του λουτρού, πλακάκια σε υφή λευκού μαρμάρου με απαλά νερά, έδωσαν φως και διάσταση στο λουτρό. Χαρακτηριστική η λεπτομέρεια του δρύινου επιπλου με τη μαύρη μεταλλικη ράγα, που συνδέει την αισθητική του χώρου του λουτρού με το υπόλοιπο σπίτι.

Η νέα σύγχρονη ανθρακί κουζίνα και η πλάτη από πλακάκια σε εφέ τούβλου, δίνουν μια αντίθεση σε σχέση με το χώρου του καθιστικού και έναν πιο industrial χαρακτήρα στο διαμέρισμα.

Στο υπνοδωμάτιο, που κινείται σε πιο γήινους και ήσυχους τόνους, τοποθετήθηκε νέα συρόμενη ντουλάπα με φύλλα καθρέπτη και σκούρο κάσωμα σε συνέχεια της γενικότερης αισθητικής.

Το παιχνίδι των υλικών και των χρωματικών αντιθέσεων, δημιούργησαν ένα urban industrial xώρο που καλύπτει πλήρως τις τωρινές, αλλα και μελλοντικές ανάγκες του ιδιοκτήτη.

 

Τοποθεσία: 
Νέα Σμύρνη
Επιφάνεια (τ.μ.): 
70 τ.μ.
Παράδοση έργου: 
Μάιος 2019
Διάρκεια κατασκευής: 
3 Μήνες